Dé site over begrafeniskosten én begrafenispolissen
HomeOver onsBegrafeniskostenBegrafenispolisContact

:: OVER ONS...

Christelijke levensvisie:

Begrafenispolissen.nl, een naam die bewust gekozen is vanwege het woord begrafenis. Er zijn geen misverstanden over de betekenis of inhoud van de website. Websites onder de naam uitvaart of uitvaartverzekeringen bieden een veelzijdigheid aan uitvaartmogelijkheden.

Het woord begrafenis heeft slechts één betekenis.

Begrafenispolissen.nl richt zich in het bijzonder op het begraven van het lichaam omdat dit naar Bijbelse voorbeelden de richtlijn is waarop we ons moeten voorbereiden.


“Bereid uw huis want gij zult sterven” is geen onbekende tekst voor velen van ons. Toch is het vreemd dat ook christenen daar onvoldoende bij stilstaan. De dag komt dat ook u te maken krijgt met de uitvaartondernemer: in uw eigen gezin.

Maar…….bent u daar klaar voor?

Regelmatig blijkt dat met het informeren vooraf over de begrafeniskosten geen of onvoldoende kennis is van alle bijkomende zaken. Grafrechten en dergelijke worden nauwelijks besproken . Ook de kosten van een steen worden vaak onderbelicht. Het lijkt wel eens of iedereen (bewust of onbewust)uitsluitend voor eigen parochie staat te preken.

Voor mij gaat het geven van advies op dit punt veel verder. Het spreekt voor zich dat op het moment van overlijden de begrafenis tot in detail correct geregeld moet worden. Mensen waarderen het als er dan iemand naast ze staat en helpt. Dat is de verdienste van de plaatselijke uitvaartondernemer. Daar doet hij het voor.

Met Begrafenispolissen.nl wil ik een bijdrage leveren om de begrafeniskosten in uw woonplaats of gemeente in kaart te brengen. Dan bent u in staat de juiste financiële maatregelen te treffen.

De kosten die met een begrafenis gemoeid zijn kunnen ook in een persoonlijk contact met elkaar besproken worden. De mogelijkheden en het verschil tussen een eigen graf of een algemeen graf bijvoorbeeld, omdat het kostenverschil aanzienlijk is. Wanneer je daar rekening mee houdt en dit kostenverschil vooraf bespreekt, voorkom je een enorme financiële tegenvaller achteraf. Zo wil ik iedereen op een juiste manier, zo volledig mogelijk, over de kosten die te maken hebben met een begrafenis, informeren.

Om het maar zo te zeggen:

“Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen…” en in het bijzonder wat daarop volgt:…” vooral voor onze geloofsgenoten.”
(Galaten 6:10)

Daar doe ik het voor.

Ron van Geelen
Begrafenisondernemers | Steenhouwerijen | Rouwfotografie & videoproducties | Oude verzekeraars